8 Ocak 2016 Cuma

ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANDIRACAK FORMÜL

Haydi genç dostlar, sınava hazırlanan pek kıymetli değerli yiğitler; bu yazımızda sizlere hayatın önemli basamaklarından biri olan üniversite sınavında nasıl başarı elde edebileceğimizi anlatmaya çalışacağız. Sizlere sınavda nasıl bir hal içinde olunması ile özellikle ne yapılmamız gerektiği veya hangi yöntem, yol ve formül uygulanması  yönünde bilgiler vermeye azami gayret göstereceğiz. 

Öncelikle her ne durum olursa olsun, daima beyin ön planda olmalı yani yapılacak her ne varsa hangi türden olursa olsun kesinlikle beyinde çözüme kavuşturulmalıdır. Beyin; bu konuların ana motoru veya temasıdır. İnsan mental veya zihinsel olarak her nevi durum da kendini pozitif moda getirip, şöyle bir psikoloji içinde olarak; ben bu işi veya sınavı kesinlikle kazanacağım demek suretiyle yola koyulmalıdır. Eğer konumuza mütevellit pozitif bir mod veya konumda sınava başlanabilirse bilinmelidir ki; her ne olursa olsun kişi  bir sıfır önde başlamış olur. Bu değeri artırıp azaltmak da insanın kendi elinde olan bir şeydir.

İkinci olarak yapılması gereken iş ve işlemler ise; çok sistemli bir program uygulamaya koyulmakla devam eder. İnsan veya kişi kendine uygun şart ve koşullar altında kendine has özel bir çalışma veya ders programı hazırlamalıdır. Bu ders programının kritiğini iyi yapmalı en ince detayı bile gözden kaçırılmadan titizlikle analiz edilmelidir. Kendi psikolojik yönleri de ele alınarak, hangi saatler kendine daha çok iyi gelir hesapları ile kendini fazla kasmadan, sağlığını zorlamadan, sosyal hayatına çok zarar vermeden sade bir program hazırlamak çok iyi olacaktır. Bilindiği gibi bir şeyin aşırısı da zarar azı da karinesi dikkate alındığında demek istenen veya yapılması gerekli olan program daha çok ilgi görecektir. İstenen şekilde hazırlanan programa elimizden geldiği kadar riayet etmek de başarıya giden yolda önemli bir basamak olacaktır.

Bu şekil ve durumlar altında biraz ilerleme gösterildiği vakit, bir de yapılması gereken ufak bir iş gerekir. O da kendini bir deneme sınavına sokmak veya durumunun ne olduğu hakkında bir ön hazırlık yapılmalıdır. Bu şekilde hangi durumda olduğu da az da olsa netlik kazanacaktır. Bu değerlendirmenin sonuçları iyi analiz edilip, çıkan sonuçlara  göre hareket tarzımızı belirlemek her zaman daha kuvvetli ve kazançlı olacaktır.  

Tüm çalışmalar ışığı altında tabii ki kendi zihinsel veya psikolojik durumu da kesinlikle kontrol altında tutmalı ve kendini hiç bir zaman ümitsizliğe veya yeise kaptırmamalıdır. Şu da unutulmamalıdır. Umut uyanık insanın rüyası olup; sürekli pozitif veya olumlu mod formatı altında hareket ederek, her zaman mutluluk içinde olmaya azami gayret göstermelidir. 

Kişi kendine önemli bir hedef belirlemeli ve onu bir kağıda yazarak çalışma odasında görebileceği önemli bir yere asmalıdır. Bu hedefe sürekli bakıp olumlu cümleler kurmaya özellikle itina göstermelidir. Örneğin ben bu sınavdan 100 alacağım veya ben tıp fakültesini kazanacağım gibi bir çok olumlama telkinlerini sürekli kendi kendine tekrarlamaya çalışmalıdır. Gerçekten de bu hal üzerine harekete devam eden ve çalışmalarını da aksatmayan bir arkadaş, çok önemli neticeler almaya vakıf olur. Unutulmamalıdır ki her şey insanın kendinde başlar ve kendinde biter. Bir noktada istemeyi iyi bilmeli ve istemek başarmanın yarısıdır sözünü de kulağımıza küpe etmeliyiz.

İste, inan ve olsun. Zaman hareket zamanı, zamanda durmak yoktur. Sadece ama sadece hareket vardır. O hareket de bilinmelidir ki; hep ilerleme yönündedir. 

(kadirdeveci78@gmail.com)   

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

KELEBEK